Een rol glasvezelbehang wordt getoond, omringd door gezondheids- en veiligheidsiconen

Is Glasvezelbehang Gevaarlijk? Feiten en Mythen

Glasvezelbehang is een populaire keuze geworden voor wandbekleding vanwege zijn duurzaamheid en veelzijdigheid.

Echter, er zijn enkele misvattingen en zorgen over de veiligheid van glasvezelbehang die de ronde doen. In deze blog zullen we enkele feiten en mythen over de veiligheid van glasvezelbehang onderzoeken en verduidelijken.

Dit zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen bij het kiezen van materialen voor je woning. Zoek je een professioneel behangbedrijf? Contact ons dan direct!

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Wat is Glasvezelbehang?

Glasvezelbehang, ook wel glasweefselbehang genoemd, is gemaakt van fijne glasvezels die zijn geweven tot een stevig en duurzaam materiaal.

Het biedt een glad oppervlak en kan worden gebruikt om muren te versterken en kleine oneffenheden te verbergen voordat ze worden geschilderd of behangen.

Glasvezelbehang is brandwerend, vochtbestendig en bestand tegen scheuren, waardoor het een populaire keuze is voor zowel residentiële als commerciële toepassingen.

Feiten Over de Veiligheid van Glasvezelbehang

Laten we enkele feiten over de veiligheid van glasvezelbehang bespreken om enkele veelvoorkomende zorgen te adresseren:

  1. Niet Giftig: Glasvezelbehang is over het algemeen niet giftig en veilig voor gebruik in woningen. De glasvezels zijn inert en vormen geen risico voor de gezondheid, zelfs niet bij langdurige blootstelling.
  2. Asbestvrij: In tegenstelling tot sommige oudere behangsoorten die asbest kunnen bevatten, is glasvezelbehang vrij van asbest en andere schadelijke stoffen.
  3. Brandwerend: Glasvezelbehang is brandwerend en draagt bij aan de brandveiligheid van een gebouw. Het is bestand tegen hoge temperaturen en draagt niet bij aan de verspreiding van brand.
  4. Vochtbestendig: Omdat glasvezelbehang vochtbestendig is, is het minder vatbaar voor schimmel- en meeldauwgroei, wat kan bijdragen aan een gezonder binnenklimaat.

Lees ook: Kun Je Gewoon Behang Over Vliesbehang Plakken?

Mythen Ontkracht

Nu we enkele feiten hebben besproken, laten we enkele mythen over de veiligheid van glasvezelbehang ontkrachten:

  1. Huidirritatie: Er is soms bezorgdheid dat glasvezelbehang huidirritatie kan veroorzaken bij mensen die ermee in contact komen. Hoewel glasvezels scherp kunnen zijn en voorzichtigheid geboden is bij het hanteren ervan, is het risico op huidirritatie over het algemeen laag als het behang correct wordt geïnstalleerd en niet wordt beschadigd. Gebruik wel handschoenen bij glasvezelbehang verwijderen.
  2. Luchtkwaliteit: Er zijn zorgen geuit over de impact van glasvezelbehang op de luchtkwaliteit in huis. Zolang het behang niet wordt beschadigd of afgebladderd, vormt het geen risico voor de luchtkwaliteit en draagt het niet bij aan luchtverontreiniging.

Een goed alternatief is renovlies 150 gram.

Wil je veilig behang op je wanden?

Over het algemeen kan worden gesteld dat glasvezelbehang over het algemeen veilig is voor gebruik in woningen en geen significant risico vormt voor de gezondheid van bewoners.

Het is belangrijk om correcte installatiepraktijken te volgen en beschadigd behang te vermijden om mogelijke risico’s te minimaliseren.

Als je nog steeds bezorgd bent over de veiligheid van glasvezelbehang, kun je altijd overleggen met een professional om eventuele zorgen te bespreken en alternatieve opties te verkennen.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Telefoon

Offerte

E-mail

Scroll naar boven