Een muur wordt gereinigd en voorbereid voor het verven na het verwijderen van behang, met een emmer water en schoonmaakbenodigdheden naast de muur.

Kan Je Verven Na Behang Verwijderen? Ondergrond Tips

Het verwijderen van behang kan de eerste stap zijn naar het vernieuwen van een ruimte, maar wat komt er daarna? Kun je direct gaan verven nadat het behang is verwijderd, of zijn er nog stappen die je moet nemen?

In deze blog bespreken we of je kunt verven na behang verwijderen en wat je moet doen om de muur voor te bereiden op schilderwerk.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Kan Je Direct Verven Na Behang Verwijderen?

Ja, je kunt meestal direct beginnen met verven nadat het behang is verwijderd, maar het is belangrijk om de muur goed voor te bereiden om het beste resultaat te krijgen.

Hier zijn enkele stappen die je moet volgen voordat je gaat verven:

1. Reinig de Muur

Verwijder eventuele lijmresten of stof van de muur door deze grondig schoon te maken met warm water en afwasmiddel.

Gebruik een spons of een doek om de muur schoon te vegen en laat deze vervolgens volledig drogen voordat je verder gaat.

2. Repareer Eventuele Beschadigingen

Controleer de muur op eventuele beschadigingen, zoals gaten, scheuren of putjes, en repareer deze indien nodig.

Gebruik vulmiddel om gaten en scheuren te vullen en schuur de muur glad nadat het vulmiddel is opgedroogd. Gebruik renovlies of glasvezelbehang voor sterke wanden.

3. Breng een Primer aan

Het aanbrengen van een primer is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat de verf gelijkmatig hecht en een gladde afwerking krijgt.

Kies een primer die geschikt is voor de ondergrond van de muur en breng deze gelijkmatig aan met een verfroller of kwast. Laat de primer volledig drogen voordat je begint met verven.

Handige informatie: Kun Je Behang Op Behang Plakken?

4. Begin met Verven

Nadat de primer is opgedroogd, ben je klaar om te beginnen met verven. Gebruik hoogwaardige verf en breng deze gelijkmatig aan op de muur met een verfroller.

Werk in lange, gelijkmatige streken en zorg ervoor dat de verf goed is uitgespreid voor een egale dekking. Dit valt binnen de taken van een renovlies behanger.

5. Laat de Verf Drogen en Breng Indien Nodig een Tweede Laag Aan

Laat de verf volledig drogen volgens de instructies op de verpakking voordat je eventueel een tweede laag aanbrengt.

Controleer de muur op ongelijkmatigheden en werk deze bij indien nodig voordat je de tweede laag aanbrengt.

Kun je behangvrije wanden schilderen?

Ja, je kunt direct beginnen met verven nadat het behang is verwijderd, maar het is belangrijk om de muur goed voor te bereiden om het beste resultaat te krijgen.

Door de muur schoon te maken, eventuele beschadigingen te repareren, een primer aan te brengen en vervolgens de verf gelijkmatig aan te brengen, kun je een gladde en egale afwerking bereiken voor een prachtig vernieuwde ruimte.

Met deze stappen ben je klaar om te genieten van een frisse en nieuwe look in je huis!

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Telefoon

Offerte

E-mail

Scroll naar boven