Een rol vliesbehang wordt voorzichtig van de muur verwijderd en gereinigd voor hergebruik, met een spatel en een emmer water op de achtergrond.

Kan Je Vliesbehang Hergebruiken? 3 Manieren

Vliesbehang wordt steeds populairder vanwege zijn gemakkelijke installatie en duurzaamheid. Maar wat als je je vliesbehang wilt verwijderen en elders opnieuw wilt gebruiken? Is het mogelijk om vliesbehang te hergebruiken?

In deze blog onderzoeken we deze vraag en delen we tips voor het succesvol hergebruiken van vliesbehang.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Is Het Mogelijk Om Vliesbehang Te Hergebruiken?

Ja, het is mogelijk om vliesbehang te hergebruiken, maar het hangt af van verschillende factoren, waaronder de staat van het behang, de kwaliteit van de lijm en de zorgvuldigheid van het verwijderen.

Hier zijn enkele belangrijke overwegingen:

1. Staat van het Behang:

Vliesbehang dat in goede staat verkeert zonder scheuren, vouwen of beschadigingen, heeft een grotere kans om succesvol te worden hergebruikt.

2. Kwaliteit van de Lijm:

De kwaliteit van de lijm die wordt gebruikt om het vliesbehang aan de muur te bevestigen, kan de herbruikbaarheid ervan beïnvloeden.

Hoogwaardige behanglijm die gemakkelijk kan worden verwijderd zonder het behang te beschadigen, is ideaal voor hergebruik.

3. Zorgvuldig Verwijderen:

Het zorgvuldig verwijderen van vliesbehang is essentieel voor hergebruik.

Wees voorzichtig om het behang niet te scheuren of te beschadigen tijdens het verwijderen en probeer zoveel mogelijk lijmresten te vermijden.

Tips Voor Het Succesvol Hergebruiken Van Vliesbehang:

Deze tips gebruiken wij in de praktijk wanneer behang opnieuw behangen moet worden:

1. Verwijder Voorzichtig:

Gebruik een spatel of plamuurmes om het vliesbehang voorzichtig van de muur te verwijderen. Werk langzaam en voorzichtig om scheuren en beschadigingen te voorkomen.

2. Reinig Het Behang:

Na het verwijderen van het behang, reinig het grondig met water en een mild reinigingsmiddel om eventuele lijmresten te verwijderen.

Laat het renovlies behang volledig drogen voordat je het elders wilt hergebruiken.

3. Bewaar Het Behang Op Een Veilige Plaats:

Bewaar het vliesbehang op een droge en veilige plaats om te voorkomen dat het beschadigd raakt of vervormd wordt.

Rol het glasvezelbehang indien mogelijk op en bewaar het in een stevige doos of container.

Lees ook: Wat Heb Je Nodig Om Behang Af Te Halen?

Vliesbehang opnieuw gebruiken: kan dat?

Hoewel het mogelijk is om vliesbehang te hergebruiken, hangt het succes ervan af van verschillende factoren en de zorgvuldigheid van het verwijderen en opslaan.

Met de juiste aanpak en zorgvuldigheid kun je vliesbehang met succes hergebruiken en genieten van een nieuwe look in een andere ruimte.

Het mooie van renovlies is dat het overschilderbaar is! Je kunt renovlies schilderen zo vaak als je wilt wat een het prachtig alternatief maakt voor vliesbehang.

Volg deze tips en geniet van de veelzijdigheid en duurzaamheid van vliesbehang in je interieur! Advies of hulp nodig? Contact ons direct.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Telefoon

Offerte

E-mail

Scroll naar boven