Een vergelijking van vliesbehang en gestucte muren met een weegschaal en geldsymbolen.

Wat is Goedkoper: Vliesbehang of Stucen? Een Kostenvergelijk

Bij het renoveren of herinrichten van een ruimte zijn er verschillende opties om de muren een nieuwe uitstraling te geven. Twee populaire keuzes zijn het gebruik van vliesbehang en het laten stucen van de muren.

Maar welke optie is eigenlijk goedkoper?

Laten we een diepgaande kostenvergelijking maken tussen vliesbehang en stucwerk om je te helpen de beste keuze te maken voor jouw project.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072303

Vliesbehang: De Kosten

Vliesbehang is een relatief betaalbare optie voor muurbekleding.

De kosten van vliesbehang worden meestal berekend per rol, waarbij de prijs varieert afhankelijk van het merk, het ontwerp en de kwaliteit van het behang.

Over het algemeen kun je verwachten dat de kosten voor vliesbehang ergens tussen de €10 en €40 per rol liggen, afhankelijk van de specifieke eigenschappen en het merk.

Naast de kosten van het behang zelf, moet je ook rekening houden met extra benodigdheden zoals lijm en gereedschap.

Hoewel deze kosten relatief laag zijn in vergelijking met stucwerk, dragen ze wel bij aan het totale kostenplaatje.

Stucwerk: De Kosten

Stucwerk is over het algemeen duurder dan vliesbehang, maar het biedt wel een duurzamere en langdurige afwerking.

De kosten van stucwerk worden meestal berekend per vierkante meter en kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het type stucwerk, de moeilijkheidsgraad van de toepassing, en de voorbereiding van de ondergrond.

Gemiddeld kunnen de kosten voor het laten stucen van muren ergens tussen de €15 en €40 per vierkante meter liggen.

Dit omvat doorgaans de kosten van het materiaal, arbeid en eventuele voorbereidende werkzaamheden zoals het repareren van scheuren of het aanbrengen van een primer.

Kostenvergelijking en Overwegingen

Om een eerlijke vergelijking te maken tussen de kosten van vliesbehang en stucwerk, is het belangrijk om niet alleen naar de initiële kosten te kijken, maar ook naar de langetermijnvoordelen en overwegingen.

  • Vliesbehang is over het algemeen goedkoper in aanschaf en vereist minder arbeid, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor mensen met een beperkt budget of die op zoek zijn naar een snelle en gemakkelijke oplossing.
  • Stucwerk daarentegen kan duurder zijn, maar biedt een duurzamere en langdurigere afwerking. Het kan ook waarde toevoegen aan je huis en de algehele esthetische uitstraling verbeteren.

Lees ook: Is Glasvezelbehang Gevaarlijk?

Wil je goedkoop laten behangen of stucen?

Het is moeilijk om een eenduidig antwoord te geven op de vraag welke optie goedkoper is, omdat dit afhangt van verschillende factoren, waaronder je budget, voorkeuren en de specifieke vereisten van je project.

Over het algemeen is vliesbehang een betaalbare en gemakkelijke oplossing voor snelle make-overs, terwijl stucwerk een investering kan zijn voor de lange termijn, met een duurzamere en hoogwaardige afwerking met behang.

Het is belangrijk om beide opties te overwegen en de glasvezelbehang kosten af te wegen tegen de voordelen om de beste keuze te maken voor jouw specifieke behoeften en situatie.

Telefoon

Offerte

E-mail

Scroll naar boven