Een vergelijking tussen glasvezelbehang en vliesbehang, met elk behangmonster naast elkaar en een meetlint eroverheen.

Wat is het Verschil Tussen Glasvezel en Vliesbehang?

Bij het renoveren van een ruimte kan het kiezen van de juiste muurbekleding een grote impact hebben op de algehele uitstraling en duurzaamheid van de ruimte.

Glasvezelbehang en vliesbehang zijn twee populaire opties die vaak worden vergeleken vanwege hun duurzaamheid en veelzijdigheid.

Maar wat is eigenlijk het verschil tussen deze twee materialen? Laten we dat ontdekken in deze gids. Wil je dat wij je woning behangen? Vraag een offerte aan.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Glasvezelbehang: Sterk en Duurzaam

Glasvezelbehang, ook bekend als glasweefselbehang, is gemaakt van fijne glasvezels die zijn geweven tot een stevig en duurzaam materiaal.

Enkele kenmerken van glasvezelbehang zijn:

  • Sterkte: Glasvezelbehang is extreem sterk en bestand tegen scheuren, krimpen en kreuken. Het biedt een uitstekende bescherming voor muren en kan kleine oneffenheden verbergen.
  • Brandwerendheid: Vanwege de materialen waaruit het is gemaakt, is glasvezelbehang brandwerend en draagt het bij aan de brandveiligheid van een gebouw.
  • Voordelen voor de gezondheid: Glasvezelbehang is niet voedingsrijk voor schimmels of bacteriën, waardoor het een goede keuze is voor mensen met allergieën of astma.

Vliesbehang: Gemakkelijk te Gebruiken en Veelzijdig

Vliesbehang is gemaakt van een combinatie van cellulose- en polyestervezels.

Enkele kenmerken van vliesbehang zijn:

  • Eenvoudige installatie: Vliesbehang is gemakkelijk aan te brengen omdat het rechtstreeks op de muur wordt aangebracht en je alleen de muur hoeft in te lijmen in plaats van het behang zelf.
  • Scheurvastheid: Vliesbehang is scheurbestendig en kan gemakkelijk worden verwijderd zonder dat het scheurt of beschadigd raakt.
  • Overschilderbaar: Vliesbehang kan worden overschilderd met muurverf, waardoor het gemakkelijk is om van kleur te veranderen zonder het behang te hoeven verwijderen.

Aanvullende informatie: Hoe Haal je Het Makkelijkst Behang Eraf?

Het Belangrijkste Verschil

Het belangrijkste verschil tussen glasvezelbehang en vliesbehang zit in de materialen waaruit ze zijn gemaakt en de manier waarop ze worden aangebracht:

  • Glasvezelbehang: Gemaakt van fijne glasvezels en vereist het aanbrengen van behanglijm op zowel het behang als de muur.
  • Vliesbehang: Gemaakt van cellulose- en polyestervezels en kan rechtstreeks op de muur worden aangebracht door alleen de muur in te lijmen.

Welke Te Kiezen?

De keuze tussen glasvezelbehang en vliesbehang hangt af van je specifieke behoeften, voorkeuren en het beoogde gebruik van de ruimte.

Als je op zoek bent naar maximale duurzaamheid en bescherming van muren, kan glasvezelbehang of renovlies behang de beste keuze zijn.

Aan de andere kant, als je op zoek bent naar gemak en veelzijdigheid, kan vliesbehang de voorkeur hebben.

Grootste verschillen tussen glasvezel en vliesbehang

Beide glasvezelbehang en vliesbehang hebben hun eigen unieke voordelen en toepassingen.

Door de verschillen tussen deze twee materialen te begrijpen, kun je een weloverwogen beslissing nemen bij het kiezen van de juiste muurbekleding voor je project.

Of je nu kiest voor glasvezelbehang of vliesbehang, beide opties kunnen je helpen om een mooie, duurzame en functionele ruimte te creëren.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Telefoon

Offerte

E-mail

Scroll naar boven