Kun Je Gewoon Behang Over Vliesbehang Plakken? Een Gids voor Overbehangen

Het herinrichten van een ruimte kan een opwindend project zijn, maar soms wil je misschien niet het gedoe van het verwijderen van bestaand behang, zoals vliesbehang. Gelukkig is er een oplossing: overbehangen. Maar is het echt mogelijk om gewoon behang over vliesbehang te plakken? Laten we dit onderwerp eens nader bekijken en ontdekken hoe je dit kunt doen.

Wat is Vliesbehang?

Vliesbehang, ook bekend als vliesbehang, is een populair type behang dat is gemaakt van een combinatie van cellulose- en polyestervezels. Het wordt gekenmerkt door zijn sterke en duurzame eigenschappen, evenals het gemak van aanbrengen. In tegenstelling tot traditioneel papieren behang, wordt vliesbehang rechtstreeks op de muur aangebracht, zonder dat je het behang hoeft in te lijmen.

Overbehangen: Is Het Mogelijk?

Ja, het is mogelijk om gewoon behang over vliesbehang te plakken, en het proces is eigenlijk vrij eenvoudig. Hier zijn de stappen die je moet volgen:

Stap 1: Voorbereiding van het Oppervlak

Zorg ervoor dat het oppervlak van het vliesbehang schoon, glad en vrij van stof en vuil is. Als er losse randen zijn, druk deze dan stevig tegen de muur om ervoor te zorgen dat het behang goed vastzit.

Stap 2: Lijm Aanbrengen

Breng behanglijm aan op het vliesbehang met een verfroller of kwast. Zorg ervoor dat je de lijm gelijkmatig en grondig aanbrengt over het hele oppervlak.

Stap 3: Plaatsing van het Nieuwe Behang

Plaats het nieuwe behang op het vliesbehang en zorg ervoor dat het goed uitgelijnd is met de randen en hoeken van de muur. Druk het behang stevig aan om ervoor te zorgen dat het goed hecht aan het vliesbehang eronder.

Stap 4: Afwerking

Gebruik een behangspatel of een zachte doek om eventuele luchtbellen of rimpels uit het behang te verwijderen. Werk vanuit het midden van het behang naar de randen toe om ervoor te zorgen dat het behang gelijkmatig en strak op de muur zit.

Voordelen van Overbehangen

  • Tijdsbesparing: Overbehangen bespaart tijd en moeite omdat je niet het oude behang hoeft te verwijderen.
  • Kostenbesparing: Het is een kosteneffectieve oplossing omdat je geen extra kosten hoeft te maken voor het verwijderen van het oude behang.
  • Flexibiliteit: Overbehangen geeft je de mogelijkheid om snel en gemakkelijk van stijl te veranderen zonder veel gedoe.

Conclusie

Overbehangen is een haalbare optie als je snel en gemakkelijk een nieuwe look aan een ruimte wilt geven zonder het gedoe van het verwijderen van bestaand behang, zoals vliesbehang. Met de juiste voorbereiding en technieken kun je gewoon behang over vliesbehang plakken en genieten van een prachtig vernieuwde ruimte.

Scroll naar boven